Paellapande

NYHED! PAELLAPANDE PÅ 115 CM.

​Her er der en pande som man kan bruge til ca. 135 – 150 personer.

​Prisen er inkl. stor gasblus dog uden gas.

​Gas forbrug koster 48.- kr. pr kg.

Pris: 700,- pr. dag

PAELLAPANDE PÅ 92 CM.

Vi har haft den lejet ud til flere kokke som alle udtaler sig.

​”Den er bare super dejlig at bruge og man kan godt lave mad til mere en 70 personer på den”

​Man kan også godt stege andet end blot Paella på den, der er flere som har lavet

​Biksemad, Stegte nudler, Æggekage og meget mere.

​Pris: 500,- pr. dag

Vi leverer også overalt på Sjælland, om det er indre København eller Lolland og Falster så levere vi gerne.

​Prisen er inkl. stor gasblus dog uden gas.

​Gas forbrug koster 38.- kr. pr kg.

OPSKRIFT PÅ PAELLA

INGREDIENSER

750 g bomba paellaris (kan bestilles på nettet)
8-10 kyllingelår med overlår
ca. 300 g blæksprutte i ringe
36 blåmuslinger
24 kæmperejer
12 jomfruhummer (hvis det skal være luksusudgaven)
½ “chorizo fort” pølse
3-4 røde og gule peberfrugter
2 løg
6-8 fed hvidløg
et par håndfulde frosne ærter
2 dåser flåede, hakkede tomater
4-5 tsk. røget paprika
et stort nip safran
ca. 2 l god hønsefond (evt. mere)
2-3 citroner
lidt frisk persille

FREMGANGSMÅDE

Hvis man vil lave paella, er det godt at have en såkaldt “Paellera” – altså en paella-pande uden håndtag, men med hanke i siderne. Men selvfølgelig kan man også lave paella i en almindelig pande. Portionen her er ret stor, og kræver en stor paellera, men den kan selvfølgelig halveres eller kvartes. Man kan godt bruge risottoris til paella, men forsøg alligevel at skaffe de klassiske “bomba” – de er altså bedst. Langkornede ris kan ikke bruges.

Hak løg og hvidløg. Rens peberfrugterne og skær dem i tern. Skær chorizopølsen i bitte små tern. Del kyllingelårene i over og underlår.

Kom rigeligt med olivenolie på paellapanden. Krydr olien med et godt nip salt. Brun kyl-lingestykkerne grundigt på begge sider. Tag dem af panden og sæt dem til side.

Kom chorizo, løg, hvidløg og peberfrugter i panden, og sauter til det hele er faldet sammen, og løgene har taget lidt farve. Drys med røget paprika, kværn peber over, og lad det stege et øjeblik.

Kom de flåede, hakkede tomater ved, og lad også dem stege med i nogle minutter. Tilsæt hønsefonden og lad det koge op. Opløs safranen i lidt af fonden, og hæld også den i.

Læg kyllingestykkerne tilbage i panden, og lad dem simre i væsken i ca. 10 minutter.

Drys paella-risene rundt i panden, så de fordeler sig i et jævnt lag. Væsken skal stå ca. 1-2 cm. fra pandens kant, og risene skal være helt dækkede af væsken. Lad det koge for jævn varme i 10 minutter. Skru derpå ned for varmen.

Fordel muslingerne og ærterne ovenpå risene, og dæk panden til med sølvfolie. Lad paellaen stege for svagt blus i yderligere 10 minutter. Rør endelig ikke i panden! Der må meget gerne danne sig et sprødt lag i bunden.

Imens steges kæmperejerne i lidt olie og holdes varme. Jomfruhummerne flækkes og tilberedes under grillelementet i ovnen. Blæksprutteringene steges kort i rygende varm olie – endelig ikke for længe, for så bliver de seje.

Krydr med salt og peber. Tag sølv-folien af paellaen og fordel rejer, blæksprutte og jomfruhummer dekorativt på panden. Garner med citronbåde og drys af hakket persille og server med det samme.